Sekcija pilota aviona

Sekcija pilota aviona unutar Aerokluba Zagreb djeluje od samih početaka  rada kluba tj. davne 1924. godine kada je Aeroklub službeno osnovan.

Danas u sekciji imamo preko 100 aktivnih pilota, koji lete na avionima aerokluba ili vlastitim letjelicama.

U klubu djeluje nastarija škola letenja u Hrvatskoj u kojoj je odškolovano, samo od 2. svjetskog rata do danas, preko 600 pilota od kojih su većina postali profesionalni piloti u civilnom ili vojnom sektoru. Mnogi od njih danas kao članovi ove sekcije sudjeluju u sportskim i rekreativnim aktivnostima kluba i promicanju zrakoplovne kulture u Hrvatskoj.

Naši piloti najaktivniji su u Hrvatskoj na raznim javnim letačkim priredbama kao i na sportskim natjecanjima: precizno, rally i akrobatsko letenje. S ponosom ističemo da imamo svjetskog prvaka u preciznom slijetanju i europskog prvaka u rally letenju, a naši natjecatelji osvojili su preko 200 medalja u bivšoj državi, a u samostalnoj Hrvatskoj redovito osvajaju prva mjesta u preciznom i rally letenju.

Sportski rezultati najbolje govore o kvaliteti naših pilota što traje preko 80 godina od kada su naši natjecatelji počeli donositi pokale u klupske vitrine sa državnih i međunarodnih natjecanja.